Atom a terminál

Nedovedu si představit, že bych něco vyvíjel a nepoužíval u toho terminál. A je jedno v jaké fázi vývoje: kódování, deploy aplikace na server, práce s git repozitáčem, či cokoliv jiného… Terminál potřebuji stále. A proto vždy spouštím nejdřív xTerm2 a v něm pak Atom.
Mezi jednotlivými aplikacemi přepínám, což není nejpohodlnější a taky nejefektivnější a nejpřehlednější. Vždy musíte řešit jak nastavit okna abyste viděl to co chcete…

No a tady pomůže integrace terminálu přímo do Atomu. Různých pluginu pro Atom existuji více. Většinu z nich jsem opravdu vyzkoušel, abych si nakonec jako nejleší vybral terminal-plus. Krom toho, že opravdu umí vše co od terminálu očekáváte, má skvělou integraci do Atomu. Všechno spolu dobře a pěkně vypadá, radost terminál použít.

atom-terminal-plus
atom-terminal-plus

Plugin má skvělé konfigurační možnosti a dá se nastavit téměř cokoliv. Co mě potěšilo je kompatabilita vyhledu s barevným schématem atom-material-ui, který používám. Bomba je možnost spustit/otevřít více terminálových oken, ty si barevně odlišit a třeba i přejmenovat. Do terminálu se odkudkoliv v editoru pohodlně dostanete klávesovou zkratkou ctrl+`.

Terminál v Atomu je skutečně užitečný plugin, zvyšující efektivitu práce v něm.