Airmail, poštovní klient

Dnes jsem si po opravdu dlouhé době koupil software, mailového klienta Airmail. Skoro odjakživa používám na své pracovní stanici a v posledních pár letech jen na různých noteboocích, operační systém Linux, konkrétně distribuci Fedora a veškeré aplikace jsem si stahoval s různých aplikačních repozitářů. Vše oficiálně a zadarmo.

Teď nějakou dobu používám MacBook Pro, na kterém mi běží MacOS X El Capitan. Ten samotný stojí také na like-linuxovém jádře, ale s vlastním GUI. Výhra. Mac je opravdu vychytaný a na relativně horším HW, než byl můj poslední notebook s Fedorou, mi připadá i rychlejší, nebo svižnější.

Notebook používám jako pracovní nástroj a je pro mě nepostradatelný. Doinstaloval jsem na něj vše co pro vývoj potřebuji a spousty dalšího software pro běžnou kancelářsou práci, nebo pro přehrávání multimedií. Ono toho zas tak moc nebylo, nicméně, a to je zásadní, vše bylo zdarma a legálně.

Co jsem to tedy vlastně koupil? Jedinou aplikaci, kterou jsem koupil byl mailový klient, Airmail. Původně jsem všude používal Thunderbird a byl jsem skoro přesvědčený o tom, že jej budu používat dál. Nicméně OSX je opravdu jiný a já jsem nechtěl do něj tahat něco, co není moc makovské. Opět jsem dlouho googloval, pročítal zkušenosti ostatních uživatelů a ve finále odzkoušel několik dalších aplikací pro práci s maily. Airmail se stal jasným vítězem. Je to nativná OSX aplikace, velice rychlá s GUI šitým pro Maca. Už po prvním dnu používání jsem přesvědčen o tom, že 9.99 dolarů byla opravdu dobrá investice.

Airmail

Airmail

Body navíc Airmail získal úplně dokonalou integraci Gmailu. Pro každodenní práci používám mail od Googlu. Po prvním spuštění Airmailu jsem si vybral typ účtu Gmail (notno podotknout, že v Airmailu můžete mít více různých účtů), povolil aplikaci přístup na můj účet a integraci na Macovský kalendář a poznámky a to bylo vše. V Airmailu se ihned načetli všechny maily, včetně štítků, které jim přiděluji a rozdělení do různých kategorií. Dokonalé.
Až dosud jsem se na Gmail přihlašoval přes webový prohlížeč a to buď Chrome, nebo Safari. Pohoda. Vše fungovalo. Ale až s Airmailem jsem zjistil, že to může fungovat ještě rychleji a lépe. Super.

PS:
Dlouho jsem s přechodem na Maca váhal a opravdu dlouho studoval, porovnával a špekuloval o co příjdu a co tím získám. Protože mi pod rukama prošla opravdu pěkná řádka různého HW, byl jsem opravdu skeptický. Teď vím jedno: už nechci nic jiného než Maca a zpět bych se skutečně nevrátil.