Asana: nástroj pro koordinaci týmové práce

Asana je skvělý nástroj pro administraci jakékoliv činnosti, hlavně pak koordinaci úkolů a týmové práce. Jedná se o pěknou, jednoduchou webovou aplikaci, která vám umožní velmi jednoduše zapisovat a sledovat pracovní úkoly.

asana_pc

Do minulého týdne jsem různě lajkoval své věci v mailové klientovi, podle toho jak mi kdo poslal nějaký požadavek na práci. V tom se ale časem začnete ztrácet. Požadavky vám začnou přetékat na 2., později 5. stránku a pak se už k nim nedostanate.

A to nemluvím o věcech, které vás napadnou a chcete si je někam poznamenat jako úkol co bystě někdy měl udělat.

Tohle Asana umí. A aby toho nebylo málo, můžete na svém účtu míc více jednotlivých projektů a ještě k tomu můžete tyto projkety sdílet s dalšími lidmi a pracovat na zadaných úkolech společně. Přehledně pak vidíte kdo má co uděláno, na čem právě pracuje a kde se veze v termínech. Všechny úkoly jdou hezky zobrazit v kalendáři a máte pěkný přehled o tom, jestli je práce rovnoměrně rozložená a dá se stíhat, nebo nesmyslně kupíte všechnu práci na jeden den a pak nejde stihnout…

Vedle toho můžete komukoliv k jakémukoliv úkolu psát komentáře a tak s ostatními sdílet další informace, které se mohou dále hodit.

V rámci projektů lze zakládat dílčí subprojekty a jednotlivé úkoly párovat na ně. Ze zapsaného úkolu lze jednoduše vytvořit subprojekt, v případě, že úkol jse ložitější a potřebuje rozpracovat.

Jednotlivé úkoly můžete označit jako public a pak sdílet s ostaními, nebo si je můžete nechat jen pro sebe a ostatní o nich neví.

Když zapisujete nový úkol, krom samotného názvu a krátkého popisu můžete zadat přímo adresáta úkolu a termín do kdy má být úkol splněn. Danému kolegovi pak příjde mail o novém úkolu a může na něm začít pracovat. krom toho vám každé ráno příjde seznam úkolů které byste ten den měl splnit, pokud nějaké máte.

Chatovací klient

Součástí Asany je stránka pro chatování mezi účastníky projektu. V reálném čase tak můžete komunikovat v rámci ustanovených pracovních skupin nad danými úkoly.

Asana na Androidu

A poslední věcí, která mě dostala, je velice hezký klient pro mobilní telefon. Všechny úkoly tak máte stále poruce a kdekoliv, když vás něco napadne, můžete jednoduše dopsat mezi ostaní úkoly, nebo jen okomentovat kolegům jejich práci.
asana