Vývoj a SublimeText editor

Už nějakou dobu programuju. Programuju v ledasčem. Dříve převážně v PHP, později v Pythonu a BASHi, teď v JavaScriptu pro NodeJS a AngularJS a TypeScriptu.

Nic nedělá programátora efektivním jako jeho textový editor. Je to alfa a omega jeho práce. Pomalý, nebo špatně nakonfigurovaný editor zdrojáků je zabiják programátora.

Je super psát v něčem, co vám rozumí. V něčem, čemu napovíte co byste tak asi chtěl napsat a on to za vás dopíše.

Přeháním, nedopíše, ale pomůže vám. Hodně napoví, nabídne a vede vás. Vy takovému texťáku ukazujete, vedete jej a on vám skutečně pomáhá. Když mu dost jasně dáváte znát co chcete, pak za vás opravdu dopisuje.

Aby to takhle fungovalo, musíte si vybrat ten správný texťák a pak jej pořádně vohnout. To znamená, že hned po instalaci mu musíte jasně dát najevo co jste zač, v čem a jak budete psát, aby prostě hned věděl: hle na mě bacha! Jedu.

Tím mým editorem je jasně už několik posledních let SublimeText. Je skvělý. Funguje ve Windowsech (mám nainstalované u zákazníku s normálními peckami), pak jsem jej měl na Fedoře a teď jej mám i na MacBooku Pro. Všude vypadá stejně, ovládá se stejně, funguje stejně. Paráda.

Programování

programovani sublimetext vyvoj

Takže ano, já jasně ujíždím na SublimeText editoru.