Co by každý programátor měl znát

Našel jsem velice hezký, ne až moc dlouhý, článek, popisujicí některé základní koncepty, návrhy v OS, o kterých si myslím, že by měl znát, nebo asponň měl mít minimální povědomí, každý, kdo se rozhodne profesionálně programovat.

Hloubka těchto znalostí a míra dalších, pak odděluje jednotlivé programátory na stupnici HEJA!…….OUPS!

A myslet si, že pokud píšeš v JavaScriptu, nebo nedej bože v PHP, tak se tě to netýká, tak to je opravdu omyl. Velký omyl!

Těch znalostí by mělo být samozřejmě daleko víc. Ne jen týkající se OS, ale dalších témat. Myslím si, že právě komplexnost, tedy rozsah znalostí a jejích hloubka každého kdo se snaží o dobrý kód posouvá na oné stupnici blíže k označení HEJA!.

Zároveň si uvědomuji, že ono posouvání je dlouhodobý a tvrdý proces. Musí tě to bavit 🙂

Proč tento článek?
Mám takový nějaký divný pocit, jako by všechny kolem zachvátil virus povrchnosti, který dává všem falešnou představu znalosti a neumožňuje jim opravdového prohlédnutí. A to se asi netýká jen IT. Je to asi obecnější jev. Lidi se díky tomuto viru nejsou schopni ponořit hlouběji, a proto nezažívají uau efekty, který je nutný na cestě od OUPS! k HEJA! A pokud budete dlouho OUPS!, pak asi těřko můžete být spokojený, natož šťastný.
HEJA! je to ještě o programování? Jasně že je! 🙂