Visual Studio Code

Borland IDE

Kdysi, to byl králem DOS, jsem programoval v C, C++ a používal Borlandí IDE. Všechno bylo v textovém módu a tmavě modré pozadí s barevně písmo s rozlišenou syntaxí bylo fakt super.
bcc

Vim

S příchodem Linuxu jsem přišel na chuť Vimu a protože byl super malý a rychlý, tak jsem začal vše psát v něm. Byla to doba minimalistické konzole, pomalého internetu a opravdových gíků.
IQiZl

Sublime Text

No a před několika lety jsem přešel na SublimeText editor. Je skvělý, rychlý, běží mi jak na Linuxec, Macovi, ale i ve Windowsech. Existuje k němu nesčetně množství pluginů a můžete v něm programovat v čem vás napadne.
1
Sublime zůstal na první pohled minimalistycký jako Vim, což mi vyhovuje. Jeho rychlost je super. Neotravuje vás to pokaždé, když jej startujete s nějakým souborem. A jeho možnosti jsou extrémní. Používám jej dodnes.

Microsoft Visual Studio Code

A aby toho nebylo málo, uvolnil Microsoft zcela zdarma svůj editor Visual Studio Code. Microsoft měl vždy dobré vývojová prostředí. Většina lidí si jej spojuje s Windowsama nebo Wordem, ale málo kdo ví, že jeho prvními aplikacemi byly právě programátorské nástroje, konkrétně Basic. A právě díky podpoře programátorů vyrostl jakýkoliv jejich OS do monopolních rozměrů. Pamatuji si jejim Microsoft Visual C. To bylo opravu fakt něco.
IC794096
Pěkný článek o Visual Studiu Code najdete na Zdrojaku.

Atom

A aby toho nebylo málo, objevil se před nějakou dobou Atom. Vypadá jako komunitní projekt, který se strašně rychle rozvíjí a hodně se podobá SublimeText editoru. Zkoušel jsem jej, ale nezdála se mi jeho rychlost.
Respektive Atom byl pomalejší než Sublime a proto jsem jej nezačal ani pořádně používat.
atom